מוסיקה ובריאות – מה הקשר?

הוכח מחקרית שהאזנה למוסיקה שאוהבים משפיעה באופן חיובי על מערכות הגוף ועל הבריאות.
1. המוסיקה משפיעה על מערכת החיסון!
הוכח מחקרית כי למוסיקה יש את היכולת לשנות את המצב הרגשי של המאזין. בנוסף, מחקרים הראו כי המצב המנטלי והרגשי של האדם משפיע בין היתר על מערכת העצבים המרכזית שלו אשר יכולה להשפיע על מערכת החיסון. עוד נמצא, כי סוגים שונים של מוזיקה משפיעים כל אחד באופן אחר על הגוף. מחקרים רבים הראו שרגשות חיוביים אשר מתעוררים בעקבות האזנה למוזיקה בעלת אופי נעים ומרגיע מפעילים את המערכת הפאראסימפטטית אשר בין השאר מורידה את רמות הקורטיזול וממריצה את מערכת החיסון בעוד שרגשות שליליים אשר מתקבלים לאחר האזנה למוסיקה רועשת ולוחצת עושים את ההפך. כלומר, מעוררים את המערכת הסימפטטית אשר גורמת לעליה ברמות הקורטיזול ולדיכוי מערכת החיסון. (R.McCraty Ph.D,1999).
2. המוסיקה עוזרת בהפחתת כאב והורדת רמות חרדה
במחקר שנעשה על 56 חולים לפני ואחרי ניתוח ברגל בדקו כיצד האזנה למוסיקה משפיעה על תחושת הכאב והחרדה. החוקרים מצאו כי האזנה למוסיקה לא רק שמפחיתה מידית את רמות הכאב והחרדה, אלא גם נמצא כי השפעתה נמשכת לאורך זמן. (2009,D. Allred, F. Byers, M.L.Sole). יש לציין שזהו רק אחד מבין מחקרים רבים שמוכיחים את הקשר שבין האזנה למוסיקה לירידה ברמות החרדה והכאב
3. המוסיקה משפרת את תפקוד הלב!
מחקרים שנעשו באוניברסיטת מרילנד לרפואה בבולטימור (Miller M, Beach V, Mangano C, Vogel RA, 2008) הראו כי האזנה למוסיקה אהובה, (כל אחד עפ"י טעמו האישי), גורמת להרגשה נעימה ולתחושת שמחה. בתגובה לכך, כלי הדם מפרישים כימיקלים המגנים על הלב ובמקביל כלי הדם מתרחבים ובכך מאפשרים לדם לזרום ביתר קלות. הודות לשתי תגובות אלו משתפר תפקודה של המערכת הקרדיו-וסקולרית בכ-26%!. יחד עם זאת, חשוב מאוד לגוון במוסיקה ולא להאזין לאותה המוסיקה באופן רציף שוב ושוב כיוון שהשפעתה של המוזיקה על מערכות הגוף פוחתת.