בדיקת פסנתר

שירות של בדיקת פסנתר הינו שירות בו פטר גרויסמן – מכוון ומשפץ פסנתרים מומחה, בודק את הפסנתר ומעריך את שוויו ומצב. בדיקת פסנתר אינו שירות יקר אך מאוד משתלם.
עלות הבדיקה: החל מ-300 ש"ח
מתי מומלץ להזמין בדיקת פסנתר?
1. לפני רכישה של פסנתר מידיים פרטיות
מצאתם פסנתר יד שנייה שעפ"י כל התנאים החיצוניים הייתם מעוניינים לרכוש? בדיקת פסנתר במקרה כזה הינה שירות שבשום אופן לא תירצו לוותר עליו. מדוע?
בדיקת פסנתר תיתן לכם מושג לגבי ראליות המחיר המבוקש עבור הפסנתר – המכוון שבודק את הפסנתר מעריך את מחירו. לעיתים המחיר המוערך יהיה נמוך מהמחיר המבוקש, כלומר שהפסנתר נמכר ביוקר, ואז תוכלו על בסיס הבדיקה להוזיל את מחיר הפסנתר, או לוותר על הקנייה הלא כדאית. לעיתים יהיה המצב הפוך, כלומר שהפסנתר נמכר בזול, ואז – הרווחתם בטחון בקנייה, ידע לגבי ערכו של הפסנתר ובעיקר, שקט נפשי.
ומה אם הפסנתר ניתן במתנה? או עולה רק 500 ש"ח? אז ייתכן שבאמת מדובר במציאה, אך בכדי לדעת שאתם לא הולכים לשלם מאות שקלים על הובלה ולגלות שבעצם מדובר בגרוטאה מאוד מומלץ להזמין בדיקת פסנתר . גם אם נדמה לכם שהפסנתר מנגן ומצבו טוב, אני מציע לכם לא להסתמך על כך ולהזמין בדיקה יסודית של מכוון מקצועי ומיומן, כי ישנן הרבה בעיות שלא תוכלו לגלות על סמך נגינה בלבד. לדוגמה, פסנתר, שללא שיפוץ רציני לא יחזיק כיוון לעולם. פסנתר פסול עקב סדק שאינו בר תיקון. פסנתר מוזנח שלא כוון שנים, שהחלקים בו שחוקים והמיתרים חלודים וכדי להביא אותו למצב נגינה תקין יש צורך בהשקעה כספית גדולה. פסנתר שנפגע ממזיקים למיניהם. זוהי בעיה מאוד רצינית, בעיקר אם מדובר בעש, עכברים או תולעי עץ שיכולים להרוס לכם לא רק את הפסנתר, אלא גם את כל הריהוט בבית.
2. שמאות לצורכי ביטוח וחוות דעת מומחה בבתי משפט
ממצאי הבדיקה יכולים לשרת אתכם בכדי לקבל החזר כספי עבור פסנתר שניזוק. לדוגמה אם פסנתר נפגע כתוצאה מרטיבות עקב נזילה והצפה. גם אם נדמה לכם שהפסנתר לא ניזוק, היות וחיצונית הוא נראה שלם – סביר מאוד להניח שהנזק שנגרם הינו נזק פנימי, שאף יתכן כי יחמיר עם השנים. במקרה כזה עקב נזקים צפויים בטווח הארוך הבודק יכול אף לפסול פסנתר לגמרי
בתום הבדיקה פטר יגיש לכם מסמך המסכם את ממצאי הבדיקה. מסמך בדיקת פסנתר תוכלו להגיש לחברות ביטוח ובתי משפט.
3. הערכת שוויו של פסנתר
אם אתם מעוניינים למכור את הפסנתר, המכוון יכול להעריך את שוויו עפ"י נתוני השוק (ביקוש והיצע) ועפ"י מצבו הכללי של הפסנתר. הערכת המחיר מאפשרת מכירה נבונה ללא הפסד כספי הנובע מחוסר ידע.
מה המומחה בודק בפסנתר?
לפני שאפרט את הבדיקות שיש לעשות טרם קניית פסנתר משומש, אני מעוניין להבהיר כי כל הכתוב בהמשך נועד לתת לכם מושג כללי על הבדיקות שמבצע המומחה לפני שהוא קובע את איכותו וערכו של הפסנתר ולעזור לכם לפסול פסנתרים, אך לא לבחור פסנתרים! בדיקתכם בשום אופן לא תוכל להחליף בדיקה יסודית של מומחה! .
המומחה מבצע מספר בדיקות עיקריות:
בדיקה של המכניקה הפנימית
בפסנתר יש הרבה חלקים העשויים מלבדים ומעורות. חשוב לבדוק שאינם אכולים (ע"י עש, עכבר…) או שחוקים מנגינה. אם נמצא כי הם שחוקים, סביר להניח כי הפסנתר יזדקק בקרוב לשיפוץ.
>> בסרטון הבא תוכלו לראות נזקים שעש הבדים יכול לעשות לפסנתר
בדיקה של המיתרים והפינים
- חשוב לבדוק שהפינים לא חלודים
- חשוב לבדוק שהמיתרים שלמים ולא חלודים – מיתרים חלודים עלולים להיקרע.
- חשוב לוודא שאין סדקים במבנה המתכתי שעליו מותחים את המיתרים.
בדיקה של הפטישים
הפטישים משפיעים על חוזק ואיכות הצליל של הפסנתר באופן ישיר. לכן מאוד חשוב לבדוק שהפטישים במצב מצויין. שהם לא נשחקו משימוש יתר, שהם לא אכולים, שהם דבוקים היטב ושהלבד העוטף את אותם הוא מספיק עבה.
בדיקה של שלד הפסנתר
- יש לבדוק שאין סדקים בתיבת התהודה (ניתן לראות את הסדקים בצידו האחורי של הפסנתר).
- יש לבחון את הפסנתר ביסודיות ולוודא שאין סימנים המעידים להימצאותם של תולעי עץ – חורים בגוף הפסנתר. מאוד קשה להיפטר מהן והם יהרסו לא רק את הפסנתר, אלא גם את הרהיטים בבית.